Oost west, thuis best…?!

Na het haast euforische gevoel dat we ‘er nu toch grotendeels van af waren’, de beperkende maatregelen achter ons konden laten en serieus gingen nadenken over hybride werken ná corona, zitten we eind november opnieuw in een golf van besmettingen en ziekenhuisopnames en neemt de spanning in de samenleving toe.

Wij volgen de nieuwsberichten nauwgezet. Natuurlijk omdat het ons werk raakt. Maar vooral omdat de toenemende spanningen en polarisatie ons aan het hart gaan. We zien en ervaren soms ook heel dichtbij, hoe lastig het kan zijn om open met elkaar in gesprek te blijven. Dat wat tijdens eerdere periodes van lockdown en thuiswerken onuitgesproken is gebleven, wil (en moet) naar de oppervlakte.

De rek is eruit, de lontjes zijn kort


De afgelopen maanden hoorden we bij onze opdrachtgevers vaak: ‘De rek is eruit’, ‘De lontjes zijn kort en dat zorgt voor spanning’. De weer aangescherpte maatregelen voelen als een tegenslag. En toch, als er iets is wat de afgelopen jaren ons hebben geleerd, dan is dat ook hoe veerkrachtig en wendbaar mensen zijn. We voelen allemaal hoe deze periode opnieuw een beroep doet op onze veerkracht, ons incasseringsvermogen, onze wendbaarheid en op het verduren van langdurige onzekerheid. 

In deze editie van ons magazine belichten we een aantal onderwerpen die in deze periode relevant zijn en mogelijk een steuntje in de rug kunnen zijn voor leidinggevenden en teams. 

Magazine 22

Tips voor toekomstig hybride werken

Magazine 22

Een Kerstcadeautje...

Magazine 22

Op afstand leren en ontwikkelen

Magazine 22

Leven en werken in de tussentijd

Magazine 22

Nieuws van het front

Magazine 22

Investeer in verbinding met de Team-adventskalender