Op afstand leren en ontwikkelen

Leren anno nu betekent op afstand leren en ontwikkelen. In de afgelopen jaren hebben we onszelf als het gaat om het online begeleiden van (management)teams en groepen, net als vele anderen, opnieuw uitgevonden. We hebben ontdekt dat het ook op afstand wel degelijk mogelijk is om echt verbinding te maken en persoonlijk te verdiepen.  En we hebben ontdekt dat het noodzaak is om hier in de thuiswerkrealiteit tijd en aandacht aan te blijven besteden, ook al is en voelt het suboptimaal om online teamsessies te houden.

Idealiter werken we in onze leerprogramma’s met een mix van online en offline werkvormen. We geloven in deze aanpak, omdat leren en ontwikkelen dan het meest impactvol is: het is mogelijk om de duur van het leerproces te verlengen, het is beter mogelijk om recht te doen aan verschillende leerstijlen én aan te sluiten bij de individuele leerbehoefte van deelnemers. In onze blended programma’s maken we een mix van online en offline leerinterventies, synchroon en a-synchroon leren, lineair en non-lineair leren, van werkvormen en digitale contentvormen en tools. We integreren collectieve onderdelen en individueel maatwerk, waarmee gepersonaliseerd leren mogelijk wordt (just in time, just enough, just for me). 

Leermanagementsysteem MijnArdis vernieuwt

2022 mag wat ons betreft beginnen: we lanceren dan ons vernieuwd leermanagementsysteem MijnArdis, waarmee we onze ontwikkeltrajecten en leerinterventies ondersteunen en verrijken. We hebben de afgelopen periode al onze kennis van 30 jaar organisatieontwikkeling en leiderschapsontwikkeling samengebracht in e-modules en microlearnings die we integreren in onze ontwikkeltrajecten en aanbieden via MijnArdis. En we blijven uiteraard door-ontwikkelen: zo hebben we regelmatig een out of the blended-box-sessie met onze partners T-Wise en Tools for Change, om onszelf uit te dagen tot verdere vernieuwing en verbetering. 

Maar op dit moment, zijn we weer aangewezen op met name online leren en ontwikkelen. We weten wat er kan en denken graag met u mee wat bij uw team of uw organisatie past. Want we willen voorkomen dat leren en ontwikkelen afneemt of zelfs stopt nu er weer veel thuisgewerkt wordt. En we hebben ervaren hoe belangrijk het is om, juist in deze tijd waarin er weer een beroep wordt gedaan op ieders veerkracht, ervoor te zorgen dat teamleden met elkaar in gesprek blijven, verbinding blijven voelen en zich over en weer kunnen uitspreken. 

We denken graag mee

Wil je met ons sparren over het faciliteren van het leren en ontwikkelen van jouw team, dan wel over het faciliteren van de verbinding in het team in deze lastige tijden? Neem contact op met één van onze adviseurs . We denken graag met je mee.

Wil je binnenkort de brochure met ons e-learning aanbod ontvangen? Stuur een mail via ardis@ardis.nl.

Magazine 22

Oost west, thuis best...?!

Magazine 22

Tips voor toekomstig hybride werken

Magazine 22

Een Kerstcadeautje...

Magazine 22

Leven en werken in de tussentijd

Magazine 22

Nieuws van het front

Magazine 22

Investeer in verbinding met de Team-adventskalender