ARDIS Magazine #22 - Oost west, thuis best...?!

Na het haast euforische gevoel dat we ‘er nu toch grotendeels van af waren’, de beperkende maatregelen achter ons konden laten en serieus gingen nadenken over hybride werken ná corona, zitten we eind november opnieuw in een golf van besmettingen en ziekenhuisopnames en neemt de spanning in de samenleving toe. In deze Nieuwsbrief belichten we een aantal onderwerpen die in deze periode relevant zijn en mogelijk een steuntje in de rug kunnen zijn voor leidinggevenden en teams.

Lees hier verder...


TIPS voor toekomstig hybride werken

In de afgelopen maanden hebben we veel ervaring opgedaan met hybride werken. Hoewel hybride werken weer even van de baan lijkt, nu het huidige devies opnieuw ‘thuiswerken, tenzij’ is, blikken we ook graag vooruit en delen we onze lessen met betrekking tot het zoeken naar een passende mix tussen online/thuis werken en fysiek/op kantoor werken.

Hybride werken is namelijk méér dan hybride vergaderen. Het is een manier van werken waarbij de opgave van teams/organisaties bepalend is voor de keuze in hoe, wanneer, waar en met wie samen te werken. We hebben een aantal belangrijke tips op een rijtje gezet.


Een Kerstcadeautje…

Veranderen is ons vak. Ook vanuit die vakmatige blik kijken wij naar de ontwikkelingen waar onze aarde mee geconfronteerd wordt - zoals Covid en de klimaatproblematiek -, welke veranderingen dat vraagt en hoe mensen, landen en organisaties zoeken naar manieren om verandering te realiseren. Vandaar dat wij dit jaar voor u een kerstcadeau maken met inspirerende én bruikbare tools en werkwijzen om verandering vorm te geven.
U leest er hier meer over.


Op afstand leren en ontwikkelen

Leren anno nu betekent op afstand leren en ontwikkelen. In de afgelopen jaren hebben we onszelf als het gaat om het online begeleiden van (management)teams en groepen, net als vele anderen, opnieuw uitgevonden. We hebben ontdekt dat het ook op afstand wel degelijk mogelijk is om echt verbinding te maken en persoonlijk te verdiepen. En we hebben ontdekt dat het noodzaak is om hier in de thuiswerkrealiteit tijd en aandacht aan te blijven besteden. 2022 mag dan ook wat ons betreft beginnen. We lanceren dan namelijk ons vernieuwde leermanagementsysteem MijnArdis, waarmee we onze ontwikkeltrajecten en leerinterventies ondersteunen en verrijken.
Lees verder...


Leven en werken in de tussentijd

Tussentijd Onze collega Lisette de Roode las afgelopen zomer een mooi artikel in de Volkskrant: Overgangsfase. In dit essay beschrijft Meredith Greer onder meer hoe mensen verdwaald raakten in een mist van mitsen, als-en en tenzij’s. Haar conclusie: we bevinden ons in een tussenfase.


Nieuws van het front

Afgelopen zomer hebben we onze club opnieuw uitgebreid. We zijn blij met de komst van adviseurs Tim Gerner en Irène Leibbrand. Zij stellen zich op deze pagina graag aan u voor.


Investeer in verbinding met de Team-adventskalender

Hoewel thuiswerken ook voordelen heeft, weten we dat in veel teams weer verbinding met collega’s gemist gaat worden. Wil je richting de afsluiting van 2021 toch investeren in verbinding? Onze partner T-wise ontwikkelde de Team-adventskalender.
Wij delen er tien uit.Colofon Ardis Magazine

Met enige regelmaat brengen wij een digitaal magazine uit met inspiratie uit ons vakgebied.

Lees het Ardis Magazine online »

Wil je het Ardis Magazine ook ontvangen, meld je dan hier aan.

Klik hier om je af te melden van het Ardis Magazine.Ardis | Nieuwe Parklaan 105 | 2587BP | Den Haag | 070-351 53 51 | ardis@ardis.nl
Ardis Magazine