ARDIS Magazine #24 - Grenzeloos samenwerken

"It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness..." Een treffende quote van Dickens om de polariteiten samen te vatten die wij nu ervaren. De ‘polycrisis’ leidt enerzijds tot onzekerheid, scherpere tegenstellingen en soms verlamming. Maar anderzijds ontstaan er vanuit de ervaren urgentie en energie van ‘juist nu’, andere manieren van werken en verbinden. Interessante tijden… We beschrijven in deze Nieuwsbrief onze speerpunten voor het komende jaar: Grenzeloos samenwerken, Persoonlijk leiderschap en Teamontwikkeling.

Lees hier verder...


Werk aan uitvoering

“Tussen droom en daad staat het ambtelijk apparaat." Een prachtige uitspraak die het belang van een goed functionerende overheid weergeeft. De laatste jaren hebben we gezien dat dat apparaat soms piept en kraakt, waarbij vooral een goede samenwerking tussen beleid en uitvoering een essentiële factor is. Het afgelopen jaar zijn we hier op verschillende manieren bij betrokken geweest, o.a. door het maken van een simulatie voor OCW/DUO en door een inspiratieavond waar we in gesprek gingen met een aantal topambtenaren over dit thema.

Lees hier verder...

Ook betrokken bij het optimaliseren van de samenwerking tussen beleid en uitvoering? Zin om van gedachten te wisselen en ervaringen te delen? Neem contact met ons op, we drinken graag samen een kop koffie!


Inspiratieavond

Elf topambtenaren uit de Rijksoverheid en de Provincie (SG’s, DG’s en directeuren) in gesprek over de uitvoeringsproblematiek bij overheden. Ardis nodigde uit en faciliteerde het gesprek over de vragen:

  • Hoe stuur je effectief op de samenwerking tussen beleid en uitvoering;
  • Hoe doe je dat op een lerende manier voor de hele organisatie.
Lees hier meer over de opbrengst en inzichten van die avond.

Lees ook het opiniestuk dat onze collega Geert van Maanen samen met Roel Bekker (beiden voormalig topambtenaar) schreef in De Volkskrant: De ambtenaar kop van Jut maken? Dat kan dit land zich niet permitteren.


Het Changelab

Het thema van ons laatste kerstgeschenk was verandering. Naast onze Routekaart hebben we hard gewerkt aan een nieuwe simulatie. Al jaren ervaren wij namelijk in ons Systeemlab hoeveel leerrendement een serious game oplevert. Daarom hebben wij een nieuw lab ontwikkeld, gekoppeld aan het thema van ons kerstgeschenk: Het Changelab.

Lees verder...


Ardis nieuwtjes

Ardis nieuwtjes

Afgelopen tijd zijn er binnen Ardis een aantal nieuwe collega's gestart. Zowel aan de kant van de adviseurs, als bij ons secretariaat. Daarnaast hebben we sinds kort ons team uitgebreid met een huismeester/klusjesman. We zijn blij met de komst van Elise di Addario, Linda de Boer, Marije van Duijne Strobosch en Roepesh Goepie. Zij stellen zich op deze pagina graag aan u voor.


Oriëntatie op Leidinggeven

Ben jij je aan het beraden op een stap in je carrière met meer leidinggevende verantwoordelijkheden? Ben je bovendien benieuwd naar welke taken en verantwoordelijkheden bij deze rol komen kijken en of deze passen bij jouw ambities en kwaliteiten? En wil jij antwoord op de vraag waarin je je nog verder te ontwikkelen hebt om als leidinggevende aan de slag te gaan? Dan past de training Oriëntatie op Leidinggeven (OOL) bij jou!Colofon Ardis Magazine

Met enige regelmaat brengen wij een digitaal magazine uit met inspiratie uit ons vakgebied.

Lees het Ardis Magazine online »

Wil je het Ardis Magazine ook ontvangen, meld je dan hier aan.

Klik hier om je af te melden van het Ardis Magazine.Ardis | Nieuwe Parklaan 105 | 2587BP | Den Haag | 070-351 53 51 | ardis@ardis.nl
Ardis Magazine