ARDIS Magazine #25 - Leidschap in turbulente tijden

"Het einde van het jaar: een tijd van afronden, terug- en vooruitkijken. Dat afronden vraagt vaak veel van onze energie. Hoe voorkom je dat je bij deze laatste loodjes teveel 'de kiezen op elkaar zet' en maar doorbuffelt? Lees het in onze nieuwe rubriek 'De taal van je lijf'. We kijken in deze periode ook terug en vooruit. We zagen toenemende complexiteit, ingewikkelde morele dilemma's en een steeds luidere roep om een veilige werkomgeving. Wat vraagt dit van leiderschap in 2023? Ons jaarlijkse kerstproduct geeft hiervoor handvatten en inspiratie. In deze nieuwsbrief vast een voorproefje.


Leiderschap in turbulente tijden

De maatschappelijke vraagstukken worden complexer. De morele dilemma’s ingewikkelder. Het appèl op inclusie en diversiteit groter. De roep om een veilige werkomgeving luider. De huidige systemen piepen en kraken. Kortom, we leven in een VUCA-wereld: een wereld die volatiel, onzeker, complex en ambigu is. Wat vraagt dit van leiderschap? Hoe blijf je als leider staande in deze turbulentie?

Lees hier verder...


De taal van je lijf

In gezegdes en spreektaal speelt ons lichaam regelmatig een hoofdrol. In overdrachtelijke zin… Of zit er toch een kern van waarheid in. Versta jij wat je lichaam je wil zeggen? In lijn met ons jaarthema 'Belichaamd werken' bespreekt collega Marije van Duijne Strobosch in elke nieuwsbrief een gezegde of spreekwoord die linkt aan het lichaam. Deze keer: 'Kiezen op elkaar en doorgaan'.

Lees hier verder...


Inspiratie uit de praktijk

Meedoen aan een talentenprogramma of leiderschapstraject is voor deelnemers vaak een intensieve en confronterende periode. Collega Tim Gerner omschrijft in deze column hoe de deelnemers aan een programma dat hij onlangs afrondde, hem energie en inspiratie gaven om stappen te zetten in zijn eigen leiderschap.

Lees verder...


Kerst- en nieuwjaarsgroet!

Fijne feestdagen!

Ardis wenst u fijne feestdagen en veel inspiratie, leiderschap en succes toe in 2023!Colofon Ardis Magazine

Met enige regelmaat brengen wij een digitaal magazine uit met inspiratie uit ons vakgebied.

Lees het Ardis Magazine online »

Wil je het Ardis Magazine ook ontvangen, meld je dan hier aan.

Klik hier om je af te melden van het Ardis Magazine.Ardis | Nieuwe Parklaan 105 | 2587BP | Den Haag | 070-351 53 51 | ardis@ardis.nl
Ardis Magazine