ARDIS Magazine #27 - Belichaamd werken

Belichaamd werken was het afgelopen jaar ons jaarthema. We hebben ons er met ons hele hebben en houwen in gestort, onder de bezielende begeleiding van onze partners Anna Noppen en Dorian van der Kooij van het Embodied Change Institute. In deze nieuwsbrief meer over belichaamd leiderschap. Verder leest u over gamification in de vorm van ons Systeemlab én een nieuw ontwikkelde detective game. Tot slot, met de zomervakantie voor de deur: een ‘trage vraag’ om eens lekker te vertragen. Veel leesplezier en alvast een fijne vakantie toegewenst!


Belichaamd leiderschap:
wat is dat eigenlijk?

Bezield besluiten nemen, die rechtdoen aan de complexiteit van opgaven en veranderingen. Het wordt mogelijk wanneer we naast de doorgaans goed getrainde denkkracht, óók de wijsheid van ons lichaam benutten. We hebben het dan over belichaamd leiderschap.

Lees hier verder...


De taal van je lijf: op adem komen

In gezegdes en spreektaal speelt ons lichaam regelmatig een hoofdrol. In overdrachtelijke zin… Of zit er toch een kern van waarheid in? Versta jij wat je lichaam je wil zeggen? In lijn met ons jaarthema 'Belichaamd werken' bespreekt collega Marije van Duijne Strobosch in elke nieuwsbrief een ‘lichamelijk’ gezegde of spreekwoord. Deze keer: Op adem komen.

Lees hier verder...


Hoe ‘spelen’ en organisatieontwikkeling hand in hand gaan

Ruim twintig jaar geleden ontwikkelden wij het Systeemlab: een serious game waarin deelnemers aan den lijve de systemische dynamieken en patronen ondervinden die zich altijd voordoen in organisaties, groot of klein, met veel of weinig managementlagen. Sindsdien hebben we ontelbaar vaak het Systeemlab begeleid, in bijvoorbeeld leiderschapsprogramma’s en in managementconferenties.

Lees hier verder...


Inspiratie uit de Praktijk:
Detective Game

Om deelnemers aan onze leertrajecten voor langere tijd te blijven boeien, zoeken wij steeds naar nieuwe prikkelende manieren om hen te laten leren. In samenwerking met onze partner T-Wise ontwikkelden we een detective game als onderdeel van het talentenprogramma voor de ministeries van EZK en LNV. In dit artikel vertellen we meer over hoe deze vorm van gamification eruit ziet.

Meer lezen...


Zomertijd: tijd om te vertragen

De zomer – bij uitstek een periode om even te vertragen, stil te staan bij hoe het gaat en wat er is. Bij uitstek dus ook een periode voor een trage vraag…

Lees hier verder...


Nieuwe collega

Afgelopen mei is er met Johan Lievens bij Ardis weer een nieuwe collega gestart. Zoals u van ons gewend bent, stellen wij Johan op deze pagina graag aan u voor.Colofon Ardis Magazine

Met enige regelmaat brengen wij een digitaal magazine uit met inspiratie uit ons vakgebied.

Lees het Ardis Magazine online »

Wil je het Ardis Magazine ook ontvangen, meld je dan hier aan.

Klik hier om je af te melden van het Ardis Magazine.Ardis | Nieuwe Parklaan 105 | 2587BP | Den Haag | 070-351 53 51 | ardis@ardis.nl
Ardis Magazine