Jacqueline Hospers

“Leiderschap ontwikkelt zich van gesprek tot gesprek”

Over Jacqueline

Jacqueline heeft Sociaal Wetenschappelijke Informatica gestudeerd en is haar loopbaan begonnen in de techniek. Ze heeft ervaring als docent, leidinggevende en projectmanager, die ze nu gebruikt in haar rol als facilitator en (team)coach voor leidinggevenden. Jacqueline is auteur van het boek Liefdevol Leidinggeven, omgaan met complexe situaties (2020), dat is genomineerd voor het beste managementboek van 2021. De grootste uitdaging voor managers is volgens haar dat ze in staat zijn een werkplek te creëren waar iedereen welkom is en het beste van zichzelf kan geven.

Hier wordt zij blij van

In haar vrije tijd zeult ze ’s ochtends om half 7 geregeld met ‘dumbels’ van 16 kilo en probeert ze steeds meer gewicht te ‘deadliften’. Ze wil gezond leven en vooral gezond oud worden. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Die gewichten en het hardlopen geeft haar geestelijke rust en uitdaging tegelijkertijd (daar zijn ze weer die tegenstellingen). Haar hoofd raakt leeg en haar lijf is aan het woord. Het één kan niet zonder het ander.
Ze heeft samen met haar man 4 volwassen kinderen en ze kan enorm genieten als ze allemaal aan de eettafel zitten te smullen van haar zelfgemaakte Pom. Er is geen betere.

Dit maakt haar werk zo leuk

Jacqueline is gefascineerd door de tegenstellingen waar managers mee te maken hebben. Aan de ene kant moeten ze sturing geven en aan de andere klant moeten ze meer loslaten. Hoe krijg je dat bij elkaar? Leidinggevenden kunnen het niet snel goed doen. Ze leert leidinggevenden en teams omgaan met die tegenstellingen en paradoxen, zodat ze kunnen zeggen: Ik hoef niet te kiezen, ik kan het allebei doen. Keer op keer geeft het verlichting als managers dit inzien. Die zucht van verlichting, daar doet ze het voor. Lees vooral haar boek als je wilt weten hoe je dit ook kunt bereiken.

e-mailAssocié
e-mail Mail Jacqueline Hospers
e-mail Volg Jacqueline Hospers op LinkedIn