Matthijs Schmidt

“Doorbreek patronen en maak de samenwerking effectiever”

Over Matthijs

Matthijs werkt het liefst op het snijvlak van inhoud, inrichting en samenwerking. Mede vanuit zijn achtergrond als organisatiepsycholoog en natuurwetenschapper boeit het hem mateloos hoe inhoud en relatie niet los van elkaar te zien zijn. Als het op een van deze lagen ingewikkeld wordt, helpt hij graag om zaken weer vlot te trekken. Een belangrijke drijfveer is om de wereld een stukje mooier te maken, wat maakt dat hij graag voor overheidsorganisaties werkt – met een bijzondere interesse voor de energietransitie.
Hij is twintig jaar geleden begonnen als trainer en heeft zich in de afgelopen jaren toegelegd op het coachen van (management)teams en het faciliteren van integrale samenwerkingen.

Hier wordt hij blij van

Het familieleven met zijn vrouw, dochter en zoon. En als de tijd het toelaat sporten waar hij moe van wordt – met in het bijzonder zwemmen, golfsurfen en wielrennen. Of met z’n bandje muziek maken van klezmer tot meezingers en alles wat daar tussen zit.

Dit maakt zijn werk zo leuk

Matthijs houdt ervan te zoeken naar patronen: in gedrag, in een samenwerkingsrelatie of binnen het systeem van een organisatie. De uitdaging is die te zien en op een constructieve manier bespreekbaar te maken. Het liefst wanneer dat patroon zich zo dicht voor je ogen ontrolt dat je het bijna niet meer ziet. En vervolgens mensen helpen deze patronen te zien, (eerder) te herkennen en ze waar nodig te doorbreken.

e-mailAssocié
e-mail Mail Matthijs Schmidt
e-mail Volg Matthijs Schmidt op LinkedIn