Inspiratiesessie

Bezielend leiderschap

Turbulente tijden vragen meer dan ooit om leiders die stevig staan, optimaal kunnen verbinden en een goed moreel kompas hebben. Samen met het Embodied Change Institute werken we sinds een jaar aan het versterken van lichaamsbewust leiderschap, leiderschap met hoofd, hart en handen. Afgelopen zomer vond een inspiratiedag plaats rond dit thema. Wegens groot succes organiseren we een nieuwe inspiratiedag op 30 mei.

Vlak voor de start van het nieuwe seizoen in september organiseerden we samen met het Embodied Change Institute een inspiratiedag Bezielend leiderschap. Gebaseerd op een aantal inzichten uit de neuro-affectieve ontwikkelingspsychologie verkenden we hoe lichaamsbewustzijn je leiderschap kan versterken.

We gebruiken hierbij graag het tuimelaar-poppetje uit onze kindertijd als metafoor. Hoe versterk je je eigen basis en fundament zó, dat je kunt meebewegen en verbinden zonder je eigen geluid kwijt te raken? Hoe doorzie je je eigen reflexen om vervolgens in vrijheid te kiezen hoe je wilt handelen in de vaak hectische waan van de dag? Vormen als meditatie, grounding, visualisatie, mindfulness, yoga en ontspanningsoefeningen kunnen hierbij helpen.

Op deze dag onderzochten we in een aantal workshops hoe deze vormen helpen dichter bij jezelf te komen en je energie veel gerichter in te zetten. Beter doen door meer te zijn…. We lieten ons hierbij inspireren en voeden door muziek (prachtige zang en cello klanken door Stien Michiels en Renke Van Impe), filmbeelden en lekker en gezond eten.

We hebben zelf net zo genoten van deze dag als onze deelnemers.
Vandaar dat we op 30 mei een nieuwe uitvoering gaan organiseren.
Meedoen of meer informatie?