Leiderschap vanuit Moreel Kompas

Leiderschap vanuit je moreel kompas betekent in essentie ‘het goede doen’ in situaties waarin ieder besluit dat je neemt, hoe dan ook schade oplevert.

Wil je je verder verdiepen in morele besluitvorming en de ethiek van leiderschap?

Persoonlijk leiderschap
Zelfkennis is een onmisbare basis voor leiderschap. Maak het plezierig om aan je persoonlijk leiderschap te werken en ontwikkel compassie voor alle keren dat het niet lukt. We nodigen je uit om onze oefeningen uit te proberen om paradoxen te hanteren en je lichaamsbewustzijn te vergroten.
Inclusief Leidinggeven
Hoe belangrijk en noodzakelijk ook, in de praktijk blijkt inclusief werken niet eenvoudig. Ondanks alle integere intenties blijken oude patronen, zoals het bekende opzoeken of gelijkgestemden selecteren, hardnekkig. Verdiep je daarom in onze achtergrondinformatie en handvatten.
Een Veilige Omgeving stimuleren
Voorbeelden van ongewenst en intimiderend gedrag op de werkvloer zijn volop in het nieuws. Psychologische, of sociale, veiligheid is de parapluterm. Maar wat verstaan we daaronder en hoe draag je als leider bij aan een veilige werkomgeving?
Leidinggeven in opgaves
Samenwerken aan complexe maatschappelijke opgaves heeft implicaties voor leiderschap. In opgavegerichte netwerksamenwerking is het leiderschap gedeeld.