Ardis Magazine 13

Deze 13e editie van het Magazine staat in het teken van zelfsturing: het thema van ons jaarlijkse cahier. Daarnaast delen we onze ervaringen met online leren, stellen twee nieuwe collega’s zich voor en vindt u een doorklik naar onze nieuwe site!

Richting en Ruimte

Ons nieuwe boekje: Richting & RuimteHet klinkt zo logisch en aantrekkelijk: beleg verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisatie bij de mensen die het werk uitvoeren, de zelfsturende professionals. Makkelijk gezegd, maar van beide kanten – leidinggevenden én medewerkers – vaak moeilijk om waar te maken. Het nieuwe cahier van Ardis neemt u mee in de wereld van de zelforganisatie. De populairste stroming in organisatieland van dit moment. Het past niet ‘overal-en-altijd’, maar biedt volgens ons zeer interessante mogelijkheden om uw organisatie effectiever en efficiënter te maken. En bovenal om meer plezier in werk te krijgen!

Nog niet ontvangen? Snel bestellen en lezen dan.

Rondetafelbijeenkomst over zelfsturing en zelforganisatie

Ook onze klanten zijn veel bezig met nieuwe manieren van werken en organiseren: Zelfsturing, zelforganisatie, agile, scrum… Tijdens het schrijven van ons cahier organiseerden we afgelopen november daarom een rondetafelbijeenkomst met een aantal van onze klanten om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. We bespraken dat verantwoordelijkheid beleggen bij teams er in iedere organisatie weer anders uit ziet. Missch ien wel de grootste uitdaging? “Op je handen blijven zitten en weten wanneer je juist iets niet moet doen!”

Rondetafel

Lees hier het hele artikel

Hoe ontwikkel je je team naar een zelfsturend team?

Onze collega Vincent neemt je mee in vier stappen die leiden naar een zelfsturend team.

Ontwikkelen naar een zelfsturend team

Workshop zelforganisatie – de basis

Workshop zelforganisatieBenieuwd hoe u zelf aan de slag kunt met zelforganisatie in uw eigen team of organsiatie? In de workshop ‘Zelforganisatie – de basis’ rekenen we af met een aantal mythes rondom zelforganisatie en ontdek je manieren om de basisprincipes van zelforganisatie praktisch toe te passen.

Klik hier voor het open aanbod op onze site

Co-resolve – inclusieve besluitvorming (training voor leidinggevenden)

Co-resolve – inclusieve besluitvorming (training  voor leidinggevenden)Wil je leren hoe je bij besluitvorming de wijsheid en potentie van alle teamleden benut? Hoe je het tegengeluid boven tafel krijgt en zorgt dat meer mensen zich uitspreken? In de training Co-resolve – inclusieve besluitvorming reiken we je praktische handvatten aan om als leidinggevende inclusieve besluitvorming in je eigen team vorm te geven.

Klik hier voor het open aanbod op onze site

Online leren: ben jij er klaar voor? (deel 2)

Blended learningIn het Ardis magazine van afgelopen zomer hebben we een korte enquête uitgezet over online leren. Het lijkt erop dat online leren inmiddels volkomen geaccepteerd en gewaardeerd wordt als uitbreiding én voorbereiding van een training. Wij zien diverse toepassingen en ook enkele hick ups van deze enabler van nieuwe manieren van leren.

Lees hier het hele artikel

Sinds 1 januari 2017 is onze nieuwe site live.

Nieuwsgierig? Neem een kijkje op www.ardis.nl!
Ardis.nl is vernieuwd

Ardis versterkt!

Kevin Roeleveld

Sinds het najaar zijn wij versterkt met Kevin Roeleveld als nieuwe adviseur en Patty van Urk Dam op het secretariaat. Maak kennis met deze specialist in veranderkunde en een enthousiaste doorpakker!

Patty van Urk Dam

Ter Leering Ende Vermaeck

De kracht van teamwerk ...

Ter Leering Ende Vermaeck

Colofon Ardis Magazine

Vier keer per jaar brengen wij een digitaal magazine uit met inspiratie uit ons vakgebied. Wil je het Ardis Magazine ook ontvangen, meld je dan hier aan .

 

Lees het Ardis Magazine online »

Klik hier om je af te melden van het Ardis Magazine.

Ardis | Nieuwe Parklaan 105 | 2587BP | Den Haag | 070-351 53 51 | ardis@ardis.nl
Ardis Magazine